- Fysiurgisk Massage og behandlinger til dig og din sport.

ZONETERAPI HOS TOFTIUM

Hvad er zoneterapi godt for?

Zoneterapi er for dig, der gerne vil passe godt på dig selv og løbe lidt længere på literen. For at være noget for andre, må du starte hos dig selv. Med mere balance i din krop vil du mærke mere overskud og ro i din hverdag.

ZONETERAPI HVAD ER DET?

Zoneterapi baserer sig på en grundtanke om, at man ved trykpåvirkninger et sted på kroppen kan søge at forbedre funktionen et andet sted. Teorien er, at hele kroppen afspejles i delområder af kroppen, som kommunikerer og virker i samspil med helheden. Zoneterapeuter arbejder primært på fødderne. Under og på dine fødder findes zoner, kaldet reflekszoner, for hvert eneste område af din krop. Under zoneterapi arbejdes der med tryk og stimulation af reflekszonerne.


Zoneterapi tager ligeledes afsæt i en kinesisk forståelse af krop og sygdom og inddrager herfra 5-elementloven og meridianlære. Endelig inddrager zoneterapi klientens livsstil i bred forstand for at identificere faktorer, der spiller ind i forhold til klientens helbred og velvære.

BEMÆRK:

Du kan først bestille tid til Zoneterapi pr. 01.11.21

SPØRGSMÅL OMKRING ZONETERAPI 

Hvad er zoneterapi godt for?


Mere end halvdelen af danskerne har anvendt en eller anden form for alternativ behandling på et tidspunkt i livet. Mere end en fjerdedel har anvendt alternativ behandling inden for det seneste år og ca. en femtedel af dem har været til zoneterapeut.

Vidst du, at:

  • Zoneterapi er en af de mest udbredte komplementære terapiformer. 
  • Der er ca. 1100 registrerede zoneterapeuter i Danmark.  
  • Danskerne bruger zoneterapi forebyggende, supplerende og lindrende. 
  • Zoneterapeuter behandler flest kvinder og spædbørn.

Zoneterapi giver velvære i kroppen.


Zoneterapi skaber et godt flow i din krop og giver dig en helt umiddelbar følelse af velvære. Når kroppen og sindet får lov til at restituere og komme i balance vil du opleve at du får mere energi og overskud til de ting, der giver dig livskvalitet.
Zoneterapi er en holistisk behandlingsform med fokus på både din krop og din psyke – og hvor din livssituation indtænkes i behandlingen.


Dette gør zoneterapi velegnet til behandling af komplekse ubalancer som følge af blandt andet stress, livsstilssygdomme, hvor der sjældent er tale om en enkelt årsag, og kroniske sygdomme, som præger kroppens funktioner på mange måder.


Zoneterapi kan ikke helbrede dig for sygdom, men zoneterapi kan styrke kroppen og lindre bivirkninger. Zoneterapi kan bruges til at vedligeholde et godt helbred.

Hvordan hjælper zoneterapi?


Zoneterapi er en behandlingsform som foregår med tryk under fødderne. Trykpunkterne under fødderne hjælper din krop med at restituere. Det sker når blodtilførslen til kroppens organer og væv øges, hvorved ilt og næringsstoffer kan transporteres rundt i kroppen og affaldsstoffer kan transporteres ud af kroppen. Når kroppens celler udrenses jævnligt, er der gode betingelser for at kroppen kan fungere optimalt. Stressniveauet sænkes, når din krop ikke længere er så belastet af affaldsstoffer.

Zoneterapi beroliger dit nervesystem og det har vist sig at have en positiv effekt på en krop, der er stresset. Når vi behandler hormonsystemet, nervesystem og organerne, så kommer kroppen ned i tempo og kroppens ro-hvile system aktiveres. Det er væsentligt i forhold til blandt andet søvn, hormonsystem og immunforsvar. Zoneterapi kan også virke smertelindrende.