- Fysiurgisk Massage og behandlinger til dig og din sport.

Fysiurgisk Massage 


Beskrivelse af Fysiurgisk massage hos Toftium.

FYSIURGISK MASSAGE

PRIS:

FYSIURGISK MASSAGE
Mild Massage 30 min. = 375 kr.
Fysiurgisk Massage 45 min. = 600 kr.

- Fysiurgisk Massage reducerer endvidere stress, angst, hovedpine, smerter og ømhed i kroppen.

- Du vil ofte føle en større kropsbevidsthed efter massagen.

- Fysiurgisk massage er en afspændende dybdemassage, hvor der arbejdes med hver muskel fra udspring til hæfte. Arbejdet med kroppens muskler på den måde, forudsætter en faglig viden om kroppens muskler, opbygning, placering og funktion. Det er derfor massørerne har en længere anatomisk uddannelse.


Hvad er fysiurgisk massage?

Det kan være en delvis massage af et bestemt område eller det kan være en fysiurgisk massage af hele kroppen. Hver muskel bliver masseret i dybden inden man fortsætter til den næste muskel. Massagen er ikke en afslappende eller overfladisk massage, men en behandling der arbejder dybt nede i hver muskel. Under massagen mærker massøren på musklens tilstand og tilpasser massagen hertil. Hele musklen masseres og afspændes. Det er udelukkende lægeeksaminerede fysiurgiske massører, der må kalde deres massage for fysiurgisk massage. Massøren skal kunne forevise dokumentation for, at massøren er lægeeksamineret og at massøren har gennemført en fysiurgisk massøruddannelse.


Hvad så efter massagen? 

Efter massagen får du et glas vand og det er en god ide efterfølgende at drikke rigelig vand. Undgå også hård fysisk træning efter en massage, da kroppen har behov for at fortsætte afspændingen. Musklerne vil ofte være så afspændte, at du alligevel ikke føler overskud eller lyst til at træne mere den dag.


Hvem må få massage?

Stort set alle vil have fordel af massage, men der er nogle få tilfælde, hvor massage frarådes. Massage frarådes for syge med svimmelhed eller feber, personer der er påvirket af alkohol eller stoffer. Massagen går uden om områder med blå mærker, blodansamlinger, hævelser eller åbne sår. Endvidere frarådes personer der har det mentalt dårligt, eller som er psykisk syge, at få massage. Er du i tvivl, så kontakt massøren. Som fysiurgisk massør er jeg også opmærksom på, om der er forhold der gør, at du ikke skal modtage massage. Alle massager begynder med en kort samtale, hvor jeg afdækker din tilstand og dine behov, hvilket er med til at sikre, at du får den bedst mulige behandling.


Hvor ofte skal man have massage?

De fleste af mine kunder der kommer fast, kommer cirka en gang om måneden og andre lidt oftere eller sjældnere. Behovet for massage varierer fra person til person. Musklerne bliver dagligt belastet og hvor spænd du bliver afhænger af hvor ensformigt din hverdag er og hvad du gør for at minimere dine spændinger. Selv personer der træner fast og er opmærksomme på deres krop til dagligt, vil opleve behov for massage, bare ikke så ofte som folk der ikke er lige så flittige med træning og kropsholdning. Bruger du kroppen meget ensformigt og er du ikke så god til at få afspændt og trænet kroppen, vil dit behov være større, end for dem der træner løbende og bruger kroppen varieret.


Hvordan foregår en fysiurgisk massage?

Behandlingen starter med en kort samtale hvor vi få afdækket dine behov og kort får vendt hvordan din krop har det. Massagen gennemgår hele kroppen eller bestemte områder. Massøren arbejder med muskler, væv og led, hvilket man også kalder bevægeapperatet. Jeg bruger olie på huden og arbejder systematisk fra område til område. Til at starte med er støgende blide, så musklen bliver varm og slapper af, og kort efter arbejdes der i dybden med musklen. Varmes musklen ikke op, kan det give skader og resultatet af behandlingen vil være mindre, da du ofte vil spænde imod. Ved spændte muskler, bliver jeg i området og arbejder hele musklen igennem ofte flere gange og fortsætter så til næste område. Under behandlingen er modtageren afklædt. Efter behandlingen fortæller jeg hvad jeg har konstateret i min gennemgang og hvordan du undgår spændinger i områderne efterfølgende.


Tages der hensyn til blufæridghed?

Uanset hvilke massage du vælger, så er det udelukkende dig der vælger hvor på kroppen du ønsker massage og hvor meget tøj du ønsker at beholde på under massagen. Inden massagen får du vejledning om den massage du vælger og du vil blive spurgt om du har bestemte ønsker eller om der er noget der skal tages højde for. Herefter foregår afklædningen alene, når massøren har forladt behandlerrummet. Det er vigtigt at man altid beholder det tøj på der gør, at man føler sig tryg og har det godt under hele behandlingen. Har du bestilt en massage, hvor der er massage af toppen af balden, så vil massøren spørge om det er ok at trække ned i kanten under massagen. Det samme gælder alle andre områder på kroppen. Det gør massøren for at sikre, at dine grænser altid respekteres. Du vil således altid blive spurgt om det er ok, såfremt der er tøj der skal trækkes til siden under massagen. Er du i tvivl om noget eller er usikker på, om du ønsker massage på et bestemt område, så giv udtryk for din tvivl og tanker, så massøren så godt som muligt kan tage højde for dine ønsker. Det er helt naturligt at være blufærdig og det er normalt, at vi har foskellige oplevelser af blufærdighed og det tages der altid højde for, så din behandling bliver så god som mulig.


Hvad er godt før og efter massagen?

Inden massagen må du næsten gøre lige hvad du vil. Undgå dog at spise meget lige inden massagen. Sluk mobiltelefonen og lad være med at lave en masse aftaler efter massagen, så har du tid til at slappe af og nyde virkningen.


Hvad er virkningen af fysiurgisk massage?

Virkningen er først og fremmest at musklerne bliver afspændte. Massagen fjerner spændinger og nedbryder affaldsstoffer, der nemmere udskilles efter massagen. Musklerne og leddene vil blive smidiggjort af massagen og blodcirkulationen øges i hele kroppen herunder i muskler, nerve- og lymfesystemet.


"Du øger blodcirkulationen dybt inde i musklen og musklen genopbygger sig selv hurtigere efter skader eller belastninger. Derudover er massagen en fuldstændig gennemgang af kroppens muskler, og efter massagen kan du få råd og vejledning om hvilke øvelser du vil have størst gavn af. Har du områder du skal være opmærksom på, så vil den fysiurgiske massør vejlede dig i, hvad du skal være opmærksom på og hvordan du i fremtiden undgår spændinger i de berørte områder."

Massagen og den efterfølgende vejledning hjælper med til at genoprette balancen i musklerne og kroppen. Bivirkninger fra ensformigt arbejde eller stillesiddende arbejde kan minimeres ved brug af fysiurgisk massage. Efter massagen vil du opleve afspænding, formindskede smerter og øget bevægelighed.